Ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς και επιτυχημένους ηθοποιούς της γενιάς του, που πρωταγωνιστούσε – κυρίως – σε κωμωδίες και χάριζε στο κοινό άφθονο γέλιο και στιγμές διασκέδασης. Ωστόσο, όλα στη ζωή του άλλαξαν όταν στις αρχές του 2021 κάποιες αποκαλύψεις γνωστών ηθοποιών προκάλεσαν ένα ντόμινο εξελίξεων και ο καταξιωμένος κωμικός βρέθηκε κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, καταγγελίες που γκρέμισαν για πάντα την εικόνα που είχε χτίσει εδώ και δεκαετίες.
Για σειρά ετών έβγαιναν κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας νέες αποκαλύψεις για τον – άλλοτε πλέον – ισχυρό άντρα της υποκριτικής τέχνης, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη. Η μόνη σταθερά στη ζωή του παρέμεινε η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, η οποία μέχρι και σήμερα, που έχει ολοκληρωθεί πλέον η δικαστική περιπέτεια του ηθοποιού, τον στηρίζει και επιμένει στη θέση της, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι αθώος. Πάμε να δούμε πώς ξεκίνησαν όλα και πώς μέσα σε 4 χρόνια η ζωή του Πέτρου Φιλιππίδη είναι εντελώς διαφορετική!
Οι αποκαλύψεις που αποτέλεσαν την αρχή του τέλους
Στις 4 Φεβρουαρίου 2021, τρεις γνωστές ηθοποιοί, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου κατέθεσαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) καταγγελίες εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη, που αφορούσαν σε ασελγείς συμπεριφορές και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ζητώντας τη διαγραφή του από το Σωματείο.
Το Πειθαρχικό αποτελούσαν οι ηθοποιοί: Πασχάλης Τσαρούχας (πρόεδρος), Ντίνα Αβαγιαννού (αντιπρόεδρος), Μαρία Μοσχούρη (γραμματέας), Τρύφωνας Ζάχαρης (οργανωτικός γραμματέας), Γιάννης Παναγόπουλος (αντεπιστέλλον μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ), Λίλα Καφαντάρη, Ειρήνη Λιγάτου (μέλη).
Παρά το γεγονός ότι τα περιστατικά είχαν παραγραφεί, οι καταγγελίες πυροδότησαν κύμα νέων αποκαλύψεων. Μετά από αυτές τις καταγγελίες, ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, στο πλαίσιο της ευρύτερης εισαγγελικής έρευνας έλαβε υπόψη τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από τον ΣΕΗ και άνοιξε επίσημη ποινική έρευνα. Έτσι, διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν και τρία περιστατικά σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη που δεν είχαν παραγραφεί και αφορούσαν έναν βιασμό το 2008, μία απόπειρα βιασμού στο θέατρο το 2010 και μία απόπειρα βιασμού μέσα σε αυτοκίνητο το 2014, ωστόσο οι καταγγέλλουσες θέλησαν για χρόνια να κρατήσουν την ανωνυμία τους.
Οι μαρτυρίες των τριών γυναικών που κατήγγειλαν βιασμό και απόπειρα βιασμού
Η πρώτη υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν ένας βιασμός που φέρεται να να τελέσθηκε το 2008. Ο ηθοποιός κατηγορήθηκε ότι βίασε μία συνάδελφό του στο θέατρο. Εκείνη έχει καταγγείλει ότι ενώ είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους, άρχισε να της μιλάει άσχημα και να της κάνει χειρονομίες. Εκεί αρχικά του ξέφυγε, έτρεξε στο διάδρομο και τότε ο ηθοποιός καταγγέλλεται πως την έπιασε από το λαιμό και ύστερα κατάφερε να τη βιάσει.
Στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, η μητέρα της γυναίκας που ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον ηθοποιό ανέφερε ότι η κόρη της τής είπε πως θα πήγαινε να τη δουν για μια παράσταση στο θέατρο που έπαιζε ο Πέτρος Φιλιππίδης.
«Όταν γύρισα το βράδυ στο σπίτι, η πόρτα της ήταν κλειστή. Το πρωί τι ρώτησα «τι έγινε στο Ήβη;». Εκείνη ήταν νευρική και αγχωμένη. Μου λέει “άσε με τώρα με το Ήβη. Δε με θέλει μάλλον για το ρόλο”. Εγώ τον ρώτησα όταν τον είδα αν θα πάρει το παιδί για το ρόλο, αυτός φώναξε “όχι τώρα, όχι τώρα”. Δεν έμαθα τι είχε γίνει», κατέθεσε η μάρτυρας.
Παράλληλα σοκαριστική είναι και η περιγραφή της δεύτερης καταγγέλλουσας. «Το πρωί εκείνης της ημέρας με πήρε τηλέφωνο ο Πέτρος Φιλιππίδης να πάω νωρίτερα γιατί μου είπε ότι έχει το σενάριο για τον “Λάκη τον Γλυκούλη”. Με πήγε ο σύντροφος μου και με άφησε στο θέατρο. Αυτό ήταν κλειστό. Δεν ήξερα ότι ήταν κλειστό, δεν το σκέφτηκα και καθόλου. Μου είπε να μπω από την πλαϊνή πόρτα. Μου άνοιξε εκείνος. Ήταν μια πόρτα σιδερένια, από τα παλιά κτίρια. Ξαφνιάστηκα όταν τον είδα, γιατί φόραγε παντελόνι κι ένα φανελάκι. Τον ακολούθησα για να φτάσουμε στο καμαρίνι του. Σαν κλίμα άρχισα να νιώθω άβολα, κυρίως επειδή τον είδα με το εσώρουχο. Μπαίναμε σε μια σχέση οικειότητας που δε με έκανε να αισθάνομαι καλά. Μπήκαμε μέσα, κάθισα στον καναπέ όπως πάντα και εκείνος στο μπουντουάρ. Μου ζήτησε να βγάλω το παλτό μου του είπα κρυώνω. Μου λέει, βγαλ’ το κι έλα εδώ. Ήθελε να μου δείξει κάποιες φωτογραφίες», ανέφερε στην καταγγελία της.
Όσο για την τρίτη καταγγέλλουσα, αυτή η απόπειρα φέρεται να έγινε στο αυτοκίνητο του Πέτρου Φιλιππίδη και η καταγγελία της νεαρής ηθοποιού είναι συγκλονιστική.
«Άκουσα ότι κλείδωσε το αμάξι. Του ζητούσα να μου ανοίξει την πόρτα ή να με αφήσει και δεν το έκανε. Το ένα χέρι το είχε στο μόριο του και το άλλο πάνω μου. Με κρατούσε με το χέρι, με θώπευε και με είχε πιάσει από το σβέρκο. Δεν είχα καμία ελευθερία να αντιδράσω. Με άρπαξε με το δεξί του χέρι και με έφερε στο μόριο του ενώ με το αριστερό αυνανιζόταν. Τι να αντιδράσω σε όλο αυτό; Είμαι πολύ αδύνατη, κοντούλα, ένα κοριτσάκι. Εκείνος τότε ήταν 90 κιλά, καμία σχέση με το σήμερα», είχε αναφέρει στην κατάθεσή της.
«Δεν είμαι βιαστής, δεν είμαι κακοποιητής, δεν είμαι εγκληματίας, είμαι άνθρωπος», ξέσπασε από πλευράς του ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τη διάρκεια της δίκης στο Εφετείο.
Η τελευταία δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Εφετειο ήταν γεμάτη εντάσεις και συγκρούσεις, ενώ ο εισαγγελέας προκαλούσε με τις τοποθετήσεις τους και τα σχόλια που έκανε προς τα θύματα.
Όσα κατήγγειλε η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους
Η Άννα‑Μαρία Παπαχαραλάμπους κατέθεσε συγκλονιστικά στοιχεία για τη συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους. Αρχικά, η γνωστή ηθοποιός ανέφερε ότι ενώ εκείνη βρισκόταν σε ηλικία 24 ετών, ο Πέτρος Φιλιππίδης εκμεταλλευόταν την εξουσία του και πολλές φορές έκανε πράξεις που προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά της, όπως να ουρεί στον νιπτήρα του καμαρινιού, μπροστά της.
«Ο Πέτρος Φιλιππίδης με απομόνωσε με διάφορες δικαιολογίες από τα υπόλοιπα μέλη του θιάσου. Μου έδωσε και δικό μου καμαρίνι δίπλα από το δικό του, επειδή ήμουν η πρωταγωνίστρια, είπε. Μπαινόβγαινε στο καμαρίνι μου χωρίς να χτυπά την πόρτα. Εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου και τον φόβο που μου προκαλούσε προσέβαλλε την αξιοπρέπεια μου. Ακόμη έμπαινε στο καμαρίνι μου, κατέβαζε το παντελόνι του και ουρούσε στον νιπτήρα. Με έπαιρνε τηλέφωνα και μου δημιουργούσε φόβο εκτός θεάτρου», ανέφερε μεταξύ άλλων στην καταγγελία της η ηθοποιός.
Επίσης, στη σκηνή τη φιλούσε με βία, ειδικά όταν στο κοινό υπήρχαν συγγενείς ή ο σύντροφός της, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα αίσθημα απέχθειας στο κοινό. Ακόμα η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους κατηγόρησε τον Πέτρο Φιλιππίδη για εκφοβισμό και παρακολούθηση που την οδηγούσε στα όρια του τρόμου, που την οδήγησαν σε καθημερινή χρήση αλκοόλ για να αντέξει την κατάσταση. Ο Πέτρος Φιλιππίδης από πλευράς του ισχυρίστηκε ότι είχε ερωτική σχέση μαζί της.
«Δεν ξέρω ποια ήταν η στιγμή που πήρα την απόφαση να μιλήσω, νομίζω ότι δεν υπήρξε μία στιγμή αλλά σαν να προετοιμαζόταν. Δεν ξέρω πως έγινε… Ήταν σαν να ήταν έτοιμο. Βασανίστηκα πολύ για να μιλήσω. Φυσικά και ενημέρωσα την οικογένεια μου ότι σκοπεύω να κάνω κάτι, δεν γίνεται να το κάνεις μόνος σου. Δεν έφυγε όμως το βάρος από πάνω μου.
Νομίζω ότι για να φτάσεις και να πεις ότι έφυγε από πάνω σου ένα βάρος, θέλει δουλειά, θέλει διαδρομή, δεν γίνεται τόσο απλά. Απλά επειδή το είπες. Η απάντηση στο «γιατί τώρα;» είναι το «γιατί τώρα γίνεται». Γιατί τώρα ακούει κάποιος», δήλωνε η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους τον Δεκέμβριο του 2021 στο «Στούντιο 4».

Το «κατηγορώ» της Λένας Δροσάκη
Η Λένα Δροσάκη γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2007, όσο ήταν φοιτήτρια και παραβρέθηκε με τη σχολή της στα γυρίσματα της σειράς «Λάκης ο Γλυκούλης». Όπως κατήγγειλε η ηθοποιός, ο πρωταγωνιστής της σειράς ζήτησε το τηλέφωνό της και άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά μέσω κλήσεων και μηνυμάτων. Αργότερα, όταν εκείνη έδινε εξετάσεις για στο Υπουργείο Πολιτισμού, εκείνος την πλησίασε έξω από το Θέατρο Τέχνης, της έκανε μία ανήθικη πρόταση. Παρά τα όσα είχαν συμβεί η Λένα Δροσάκη και ο Πέτρος Φιλιππίδης τη θεατρική σεζόν 2018-2019 κλήθηκαν να συνεργαστούν στην παράσταση «Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές» της Κάτιας Δανδουλάκη, με τον ηθοποιό να έχει τον ρόλο του σκηνοθέτη. Τότε η Λένα Δροσάκη, όπως ανέφερε στην καταγγελία της, ένιωσε και πάλι εκφοβισμό εξαιτίας του Πέτρου Φιλιππίδη.
«Στις πρόβες υπήρχε ένα εκρηκτικό κλίμα όταν ο κατηγορούμενος με έβλεπε να συνομιλώ με άλλους συναδέλφους. Μετά η πρόβα δεν θα ήταν εύκολη θα υπήρχαν εντάσεις. Ενημέρωσα την κ. Δανδουλάκη ότι θα φύγω, ότι δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι και εκείνη μου είπε “δεν θα φύγετε. Εσείς δεν κάνατε τίποτα”», είχε δηλώσεις η Λένα Δροσάκη, κάνοντας λόγο για προσβλητικές συμπεριφορές και «αδιανόητες καταστάσεις».
Τελικά η Κάτια Δανδουλάκη τον απομάκρυνε από το έργο. Μάλιστα, η τελευταία είχε αναφέρει για τη συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη: «Δήλωσα ότι ξεπέρασε τα όρια της ψυχής μου… κι έτσι τελείωσε». Παράλληλα, η Κάτια Δανδουλάκη έχει αναφερθεί αρκετές φορές σε αυτή της την απόφαση.
«Δεν αισθάνθηκα ότι έκανα κάτι με κουράγιο. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Δεν ήταν κάτι ηρωικό, ήταν θέμα χαρακτήρα. Η ψυχή μου ούρλιαζε. Όταν μου πιέσεις την ελευθερία ή βλέπω ότι πιέζεται η ελευθερία του άλλου, υποφέρω. Δεν αντέχω τον φόβο, δεν φοβάμαι κανέναν. Η μεγαλύτερη ελευθερία είναι να μη φοβάσαι», είχε αναφέρει η γνωστή ηθοποιός σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν», στην ΕΡΤ.

Η καταγγελία της Πηνελόπης Αναστασοπούλου
Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου κατέθεσε δύο σοβαρά περιστατικά κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη με τις καταγγελίες της. Το πρώτο συνέβη το 2005, όταν εκείνη ήταν 28 ετών και ο καταξιωμένος ηθοποιός την κάλεσε στο θέατρό του για να μιλήσουν για το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας. Όμως εκείνος κλείδωσε την πόρτα και προχώρησε σε ανάρμοστες ενέργειες, αγγίζοντας τα γεννητικά όργανά του προκαλώντας της τρόμο και ντροπή, όπως έχει καταγγείλει.
«Το 2005 σε ηλικία 28 ετών πληροφορήθηκα ότι είχε ζητήσει να με δει ο Πέτρος Φιλιππίδης, κάτι που με ενθουσίασε. Μου ζήτησε να πάω βράδυ στο θέατρο Μουσούρη. Προς έκπληξη μου είδα ότι ήταν ένα άδειο θέατρο. Με έβαλε στο καμαρίνι του, κλείδωσε την πόρτα. Ένιωσα άβολα. Είχε ανοίξει το παντελόνι, έβαλε τα χέρια του εκεί και χάιδευε τα γεννητικά του όργανα. Προσπαθούσε να στρέψει την συζήτηση σε άσχετα θέματα και εγώ να την επαναφέρω. Ένιωθα άβολα αλλά δεν φάνηκε να τον ενδιαφέρει. Έστρεψα το βλέμμα μου αλλού με την ελπίδα να σταματήσει. Είχε ένα μειδίαμα στα χείλη, μάλλον τον εξίταρε το ότι έβλεπε πως νιώθω άβολα. Προφασίστηκα μια δικαιολογία και έφυγα χωρίς να αντιδράσει ευτυχώς. Νιώθω τυχερή που σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες έπαθα τα λιγότερα. Το αίσθημα του φόβου ήταν το ίδιο όμως», είχε αναφέρει τότε μεταξύ άλλων η ηθοποιός.
Πέντε χρόνια αργότερα, το 2010, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά και κατά τη διάρκεια μας θεατρικής συνεργασίας τους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου δήλωσε ότι υπέφερε από παράξενες συμπεριφορές, εκρήξεις οργής και λεκτική επίθεση. Επίσης, είχε αναφέρει ότι ενώ ο ηθοποιός φορούσε παντελόνι, έβαζε τα χέρια του στα γεννητικά του όργανα και είχε την άγγιζε στο πρόσωπο ή στο σώμα, προσβάλλοντας την αξιοπρέπειά της.
«Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να μιλήσω για αυτό και δεν θέλω να μιλήσω πάρα πολύ. Ο τρόπος που έγιναν οι καταγγελίες ήταν ξεκάθαρη επιλογή των τριών κοριτσιών που μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία και θέλαμε να κρατήσουμε πολύ χαμηλούς τόνους γιατί ήταν η πρόθεση μας να δείξουμε πως δεν θέλουμε στο χώρο τον δικό μας να υπάρχει πια φόβος.
Επειδή εγώ έχω ένα έντονο αίσθημα σεβασμού στις οικογένειες των ανθρώπων που καταγγέλλονται, δεν θέλω ούτε να χαρακτηρίζω ούτε να λέω πάρα πολλά. Επίσης, νομικά δεν θέλω να λέω πάρα πολλά γιατί δεν ξέρω τι θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μου. Είμαι αρκετά πιο ήρεμη αυτή τη στιγμή. Έχω πολύ καθαρή τη συνείδηση μου», έχει δηλώσει η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, ενώ μετά την καταδίκη του ηθοποιού έκανε κάποιες αναρτήσεις, τονίζοντας ότι νιώθει δικαιωμένη.
Οι δίκες
Μετά τις καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη που δεν είχαν παραγραφεί, το 2021 εκδόθηκε βούλευμα για παραπομπή του σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με τις τρεις κατηγορίες, έναν βιασμό και δύο απόπειρες. Ο Πέτρος Φιλιππίδης προφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2021, καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, με απόφαση του εισαγγελέα και ανακρίτριας, λόγω του κινδύνου τέλεσης νέων αδικημάτων και της θέσης ισχύος που εκμεταλλευόταν επί σειρά ετών. Έπειτα τον Μάρτιο του 2022, κατέθεσε η πρώτη καταγγέλλουσα για την υπόθεση που αφορούσε τον βιασμό. Στη συνέχεια κατέθεσαν πολλοί μάρτυρες, ανάμεσά τους η Κάτια Δανδουλάκη, η Άννα Μαρία Παπαχαράλαμπους, η Λένα Δροσάκη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Εβελίνα Παπούλια και πολλοί ακόμα γνωστοί ηθοποιοί. Τον Μάρτιο και τον Μάιο του ίδιου έτους κατέθεσαν και δύο άλλες καταγγέλλουσες για τις απόπειρες βιασμού σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη. Τελικά, τον Φεβρουάριο 2023 το δικαστήριο καταδίκασε τον ηθοποιό ομόφωνα σε 8 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για τις δύο απόπειρες, ενώ παράλληλα τον αθώωσε για τον βιασμό. Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσέφυγε στο Εφετείο και η δίκη συνεχίστηκε για πολλούς ακόμα μήνες.
Μάλιστα ήταν μία δίκη με πολλές εντάσεις και συγκρούσεις ανάμεσα στον «πρωταγωνιστή» της υπόθεσης και τους μάρτυρες κατηγορίας. Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε και η απόφαση του εισαγγελέα να προτείνει την απαλλαγή του Πέτρου Φιλιππίδη λόγω αμφιβολιών. «Θα πρέπει να απαλλάξετε κατηγορούμενο λόγω αμφιβολιών για την τέλεση της πράξης απαιτείται δόλος κατηγορούμενου. Λόγω πλείστων αμφιβολιών για τον εάν είχε δόλο, ζητάω την απαλλαγή του. Εάν ακούσω καταδικαστική απόφαση θα αγορεύσω για θέματα υπαναχώρησης. Υπάρχουν θέματα νομικά και εκεί», είχε αναφέρει ο εισαγγελέας για τον Πέτρο Φιλιππίδη στις 23 Ιουνίου 2025.
Παρά την πρόταση του εισαγγελέα, τελικά, στις 15 Ιουλίου 2025, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων με αναστολή. Αυτό σημαίνει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης θα παραμείνει εκτός φυλακής αλλά οι 2 γυναίκες που τον κατήγγειλαν ένιωσαν δικαίωση με την απόφαση για την ενοχή του.
Η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την ποινή στον Πέτρο Φιλιππίδη λήφθηκε με πλειοψηφία 4-3. Οι μειοψηφούντες είχαν την άποψη ότι έπρεπε να επιβληθεί ποινή 4 ετών για την πρώτη πράξη και 2 ετών για τη δεύτερη πράξη.
Την ίδια ημέρα, η Αφροδίτη Γεωργούση, η μία από τις 2 γυναίκες που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη, έστειλε το δικό της μήνυμα μετά την απόφαση του δικαστηρίου, εμφανώς συγκινημένη. «Αισθάνομαι δικαιωμένη και ανακουφισμένη, ευχαριστώ πολύ», δήλωσε στις κάμερες. Μάλιστα, με το άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου, τα 2 θύματα που τον κατήγγειλαν για τα περιστατικά το 2010 και το 2014, ξέσπασαν σε λυγμούς.Δάκρυα ανακούφισης και από την Λένα Δροσάκη και την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους καθώς βρίσκονταν μέσα στην δικαστική αίθουσα. Την δίκη παρακολούθησε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας όπως και μάρτυρες υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη.
Σημειώνεται ότι η Αφροδίτη Γεωργούση υποστήριξε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά από επαγγελματικό ραντεβού τον Αύγουστο του 2014, την οδήγησε με το τζιπ του «σε ένα οικόπεδο» και εκεί αποπειράθηκε να τη βιάσει.
Η προσφυγή στον Άρειο Πάγο
Μετά την απόφαση του Εφετείο για τις δύο απόπειρες βιασμού, ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος αποκάλυψε ότι ο ηθοποιός θα συνεχίσει να κυνηγάει το δίκιο του και θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο.
«Μετά από 4 χρόνια όπου το τεκμήριο αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη λεηλατήθηκε από τους εισαγγελείς της τηλεόρασης και του διαδικτύου, οι οποίοι επηρέαζαν την κοινή γνώμη πως είναι ένοχος, η απόφαση του δικαστηρίου μας κρατάει ζωντανούς, τη σεβόμαστε αλλά δεν τελειώνει εδώ η ποινική διαδικασία. Σίγουρα θα πάμε στον Άρειο Πάγο και θα ζητήσουμε την αναίρεση της απόφασης γιατί πιστεύουμε ότι είναι εσφαλμένη», τόνισε.
«Το αποδειχτικό υλικό της δικογραφίας είναι ισχνό, δεν υπάρχον αντικειμενικά αποδεικτικά μέσα, δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, ούτε DNA, ούτε τοξικολογικές εξετάσεις, ούτε άρση του απορρήτου των τηλεφωνιών παρά κάποιες φίλες οι οποίες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες με τρόπο αντιφατικό, όπως περιέγραψε ο εισαγγελέας της έδρας, ο Ανδρέας Καραφλός», πρόσθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
«Αυτές οι αντιφάσεις που δεν είναι ασήμαντες αλλά συστηματικές που έρχονται σε σύγκρουση με την λογική, δημιουργούν αμφιβολίες. Ο εισαγγελέας της προσδιόρισε και είπε “αθώος”. Το δικαστήριο όμως αυτές τις αμφιβολίες δεν τις μετουσίωσε σε αθωωτική απόφαση. Η ποινή που εκδόθηκε, αυτή των 3 χρόνων με αναστολή είναι μία ποινή που αποδεικνύει πως οι δικαστές μέσα τους δεν ήταν πεπεισμένοι για την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη. Το έδειξαν με την ποινή αμφιβολιών 3 χρόνων με αναστολή. Ο νομικός αγώνας συνεχίζεται. Υπό το βάρος των παρεμβάσεων των εισαγγελέων του διαδικτύου, οι δικαστές δεν το άντεξαν. Για αυτό αντί να αθωώσουν, επέβαλαν μία ποινή αμφιβολιών», συμπλήρωσε.
«Αυτοί οι βιασμοί είναι πρωτοφανείς. Δεν υπάρχει στον ποινικό κώδικα βιασμός, βιαστής ο οποίος προσπαθεί να εξαναγκάσει με υποτιθέμενη βία πεολειχία και να ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου ή την πόρτα στο καμαρίνι. Ο Πέτρος Φιλιππίδης είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν είναι βιαστής και θα αποδειχθεί με την απόφαση του Αρείου Πάγου. Σέβεται και τιμά τις γυναίκες με λόγια και με πράξεις. Είναι μία απόφαση που δίνει την δυνατότητα στον Πέτρο Φιλιππίδη να επιστρέψει στην οικογένειά του και να δώσει αγώνα ενώπιων του Αρείου Πάγου. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος η απόφαση του Αρείου Πάγου θα είναι αθωωτική και θα επιστρέψει πάλι στο Εφετείο μέχρι την τελική δικαίωση», κατέληξε ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη.
To άρθρο Πέτρος Φιλιππίδης: Το χρονικό των αποκαλύψεων που συγκλόνισαν το ελληνικό θέατρο – Οι καταγγελίες, η καταδίκη και η προσφυγή στον Άρειο Πάγο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
Πηγή: newsit.gr | Συντάκτης: Μαίρη Καράμπελα