Αυτή είναι μια συνταγή που δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας, στην όψη και στη γεύση.
Είναι ένα φαγητό για τις περιπτώσεις που θέλετε να περιποιηθείτε ιδιαίτερα τους καλεσμένους σας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εδώ σας έχω μια απλουστευμένη και καθόλου μπελαλίδικη εκδοχή, για να την φτιάξετε γρήγορα, χωρίς κόπο και «βομβαρδισμένο» νεροχύτη.
Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι όλος ο μπελάς, αλλά και η νοστιμιά, είναι στα κεφάλια από τις γαρίδες. Ωστόσο αν τις χρησιμοποιήσουμε ολόκληρες χωρίς να τις καθαρίσουμε, δεν θα είναι εύκολο να τις απολαύσουμε στο τραπέζι, αφού θα πρέπει ταυτόχρονα να αφαιρούμε τα κελύφη.
Αν πάλι, κάνουμε την παλικαριά να κρατήσουμε το κεφάλι, ενωμένο με το σώμα, αλλά να βγάλουμε το κέλυφος και να αφαιρέσουμε το εντεράκι της γαρίδας, θα έχουμε καταναλώσει τόσο χρόνο όσο να φτιάχναμε γιουβέτσι με μοσχάρι. Οπότε μια μένα, η ιδανική λύση είναι η αποψυγμένες, μεγάλες, καθαρισμένες, γαρίδες, που έχουν μόνο την ουρά τους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κριθαρότο με γαρίδες
Υλικά:
- 500 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες καθαρισμένες και αποψυγμένες
- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελ. σκόρδο σπασμένες
- 100 ml λευκό κρασί
- 400 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
- 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1,5 λτ. ζωμό
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο και τις σκελίδες σκόρδου σπασμένες.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τον αστεροειδή γλυκάνισο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε να εξατμιστεί.
Πετάμε το σκόρδο και τον αστεροειδή γλυκάνισο και βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι, διατηρώντας τις σκεπασμένες.
Σοτάρουμε το κριθαράκι για λίγα λεπτά να γυαλίσει.
Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά ζωμό, μόλις τον απορροφά το ζυμαρικό μας. Συνολικά θέλει περίπου 15′.
Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και επιστρέφουμε, στο τηγάνι, τις γαρίδες με τα ζουμιά, που έβγαλαν στο πιάτο. Ανακατεύουμε καλά το κριθαρότο με τις γαρίδες.
Το σερβίρουμε ζουμερό με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Πηγή: newsit.gr | Συντάκτης: Ηλιάνα Σκιαδά