Σε μια περίοδο που το ελληνικό ελαιόλαδο δοκιμάζεται από αυξανόμενο κόστος παραγωγής και μειωμένη τιμή διάθεσης, μια νέα επιστημονική μελέτη από την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας έρχεται να θυμίσει τη φαρμακευτική του αξία.
Η ποιότητα μετρά περισσότερο από την ποσότητα
Οι ερευνητές καταλήγουν ότι η ποιότητα του ελαιολάδου – και συγκεκριμένα η περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες – παίζει καθοριστικό ρόλο, περισσότερο ακόμη και από την ημερήσια ποσότητα κατανάλωσης.
Ένα ακόμα επιχείρημα υπέρ της Μεσογειακής Διατροφής, αλλά και μια σημαντική υπενθύμιση για την αξία του ελαιολάδου της Μεσσηνίας, σε μια χρονική συγκυρία που το προϊόν περνά κρίσιμη καμπή.
Η πρόκληση της εποχής
Με τις τιμές για τον παραγωγό να πιέζονται και το κόστος παραγωγής να ανεβαίνει διαρκώς, η επιστημονική τεκμηρίωση της φαρμακευτικής αξίας του ελαιολάδου είναι ένα όπλο που δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο – ιδιαίτερα για περιοχές όπως η Μεσσηνία, όπου η ελαιοκαλλιέργεια είναι βαθιά ριζωμένη στον τόπο και στην ταυτότητα των ανθρώπων.
Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη εδώ
Πηγή: ypaithros.gr | Συντάκτης: ypaithros.gr
«Πράσινο φως» για πληρωμή στις Περιφέρειες για αποζημιώσεις κτηνιατρικών μέτρων – 1,7 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους
Εγκρίθηκε σήμερα Δευτέρα 4/8 από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ η πίστωση που θα δοθεί στις Περιφέρειες της χώρας, για...
Διαβάστε περισσότεραDetails