“Ανάπτυξη η μόνη απάντηση στην ανεργία και στη στήριξη της νέας γενιάς».
Καλεσμένος στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Ant1 ήταν σήμερα ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, υπ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όπου και αναφέρθηκε στα θέματα της οικονομίας, τη στήριξη της μεσαίας τάξης και στο στοίχημα της ανάπτυξης της χώρας.
Βασικά σημεία από την τοποθέτηση του κ. Κωνσταντόπουλου :
Για την οικονομία
«Σήμερα έχουμε αύξηση του δημόσιου χρέους καθότι δανειστήκαμε 45 δις, ενώ το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών εκτοξεύτηκε κατά 10% του Α.Ε.Π. Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος λοιπόν για άκρατη υποσχεσεολογία. Εμείς το ΠΑΣΟΚ μιλάμε για ένα Εθνικό Στρατηγικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, με αλλαγή των προτεραιοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Διότι η μόνη απάντηση στην ανεργία στη φτώχεια και στην σημερινή οικονομική στενότητα είναι η ανάπτυξη. Έτσι θα βοηθηθεί η μεσαία τάξη και θα στηρίξουμε τη νέα γενιά».
Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Το 94,6% είναι μικρές επιχειρήσεις κι όμως είδαμε ότι δεν έτυχαν καμίας στήριξης από το ταμείο Ανάκαμψης και έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ενώ την ίδια στιγμή 68 μεγάλες εταιρίες έλαβαν 1,2 δις και οι μικρές τίποτα».
Για τα κόκκινα δάνεια
«Ταυτόχρονα τα κόκκινα δάνεια αποτελούν βρόγχο για τους δανειολήπτες. Γι’αυτό ζητάμε επικαιροποίηση 3869/2010, προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης, να προηγηθούν οι δανειολήπτες των funds στην αγορά των δανείων τους και να μπει πλαφόν στα funds ως προς τις απαιτήσεις τους έναντι των δανειοληπτών. Ζητήσαμε και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να φέρει νομοθετική ρύθμιση, για να δοθεί λύση για τους δανειολήπτες. Δεν το έπραξαν».
Για τους αγρότες
«Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας απέτυχαν στη στήριξη των αγροτών. Δεν είδαμε από την Κυβέρνηση να καταργεί το τέλος επιτηδεύματος από τους αγρότες, ούτε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Δεν είδαμε επίσης στήριξή τους απέναντι στην εκτόξευση των τιμών αγροεφοδίων και ζωοτροφών. Για τους αγρότες προτείναμε επιδότηση ζωοτροφών και αγροεφοδίων. Η Κυβέρνηση δεν το έκανε. Όταν η Κυβέρνηση αποφάσισε να ασχοληθεί, ήταν πολύ αργά γιατί το ζωικό κεφάλαιο είχε μειωθεί κατά πολύ και οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην κρίση».