Στην Πεντάπολη Σερρών ο αέρας δεν κουβαλά μόνο τις μυρωδιές της φύσεως και του δάσους. Έχει πλημμυρίσει από τα αρώματα του τρύγου.
Η Ευανθία Μητροπούλου- οινοποιός, αναφέρει ότι φέτος είναι μια άριστη χρονιά, γιατί προηγήθηκε μια δροσερή άνοιξη με καλές βροχές. «Το αμπέλι είναι ξερικό και έχει βαθιές ρίζες. Έτσι, άντεξαν και φαίνεται ότι η σοδειά θα είναι πολύ καλή». Σε έναν βιολογικό αμπελώνα, όπου χρησιμοποιείται μόνο χαλκός και θειάφι, όπως το έκαναν οι παππούδες χωρίς βιολογικά φάρμακα, η γεύση του κρασιού είναι η γεύση της γης και των συστατικών της».
Μιλούν για τον πολιτισμό του κρασιού στην Ελλάδα που εξαπλώθηκε σε όλη την Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο. Είναι οι ελληνικές ρίζες των αμπελώνων που παράγουν διάσημα κρασιά, αλλά κανέναν δεν συγκρίνεται με τα ελληνικά.
Οι Σέρρες επιστρέφουν στις ρίζες της αμπελοκαλλιέργειας με δυνατότητες και προοπτικές που έχουν ξεπεράσει τον διεθνή ανταγωνισμό και βάζουν την σφραγίδα τους στις μεγάλες αγορές.
Πηγή: ertnews.gr
Πηγή: ypaithros.gr | Συντάκτης: ypaithros.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του energy942.gr (φωτογραφίες από διαδίκτυο).