Αν και έκανε πρεμιέρα στη φετινή HORECA τον Ιανουάριο, ουσιαστικά, η πλήρης τοποθέτησή της στην αγορά του Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού ήρθε με το φετινό καλοκαίρι. Πρόκειται για την μπύρα «Πειραϊκή», η οποία επανακυκλοφόρησε μετά από απουσία δέκα ετών, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ).
Η εταιρεία πρόσφατα απέκτησε το σήμα και το δικαίωμα εκμετάλλευσης, αλλά η ιστορία του είναι η εξής: Η Πειραϊκή Μικροζυθοποιία αποτελεί τη δεύτερη χρονολογικά μικροζυθοποιία της Αττικής με έδρα, τότε, τη Δραπετσώνα. Ιθύνων νους της ήταν ο φαρμακοποιός Αλέξανδρος Κουμάντος, ο οποίος την ίδρυσε δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά και πραγματοποίησε την πρώτη της ζυθοποίηση το καλοκαίρι του 2005. Η Πειραϊκή κυκλοφόρησε τρεις γευστικές συνταγές, Pale ale, Pils και Lager –κάποιες εκ των οποίων από βιολογικές πρώτες ύλες– όπως και μια «εποχική» μαύρη.
Στην αναβίωσή της, η ετικέτα που κυκλοφορεί φέτος είναι μόνο η μπύρα τύπου Lager και ανάλογα με την επιτυχία του εγχειρήματος μπορεί να επεκταθεί και με άλλους κωδικούς. Η επιλογή της Πειραϊκής από την ΕΖΑ εντάσσεται σε μια ευρύτερη τάση, την επαναφορά «ξεχασμένων» ελληνικών brands, που κουβαλούν ιστορία και τοπικότητα.
Πηγή: ypaithros.gr | Συντάκτης: ypaithros.gr